Vörös áfonyalekvár – cukormentes 300 g

2.350 Ft

15 készleten

Termékleírás

Kóstold meg, és élvezd az igazi piros áfonyalekvárt, cukormentes formában! Igazi házilkevár, garantáltan aroma, és színezék mentes.

A Fenyőalja Egyesület 2011-ben alakult a Gyergyócsomafalván. Hagyományos termékek előállításával foglalkozó termelők a tagjai, akik a turizmus által a község képét erősítik és népszerűsítik határon innen és határon túl.

Az egyesület tagjai kézműves termékeket, lekvárokat, szörpöket, hagyományos süteményeket, savanyúságokat állítanak elő. Jelenlétükkel több helyi és magyarországi vásáron gazdagították a vásár kínálatát.

Céljuk, hogy fenntartsák hagyományaikat és, hogy eljutassák ízletes termékeiket Magyarországra is.

A webáruház kínálatát Ambrus Klára által hagyományos módszerrel készített szörpök, lekvárok és zöldségkrémek alkotják.

 

ÖSSZETÉTEL

Erdei piros áfonya : 99, 99%,

Tartósítószer: nátrium-benzoát 0,01%

Elkészítése nyersen történik, hideg eljárással.

Kiszerelés:  300g

Tárolja száraz helyen, 0 és 25°C között. Védje a közvetlen napfénytől. Felbontás után tárolja hűtőben!

Tápanyag összetétel 100 g termékben: 

Energia: 57 kcal / 238kJ

Zsír: 0,0g – amelyből telített zsírsavak: 0 g

Szénhidrát: 14 g – amelyből természetes cukrok gyümölcsből: 10 g

Rost: 2,4 g

Fehérje: 0,7 g

Só: 0.00 g

Származási hely: Gyergyócsomafalva (RO)

 

A vörösáfonya jótékony hatása

Az erdélyi havasok vörös áfonyája egészséges, vitamindús, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag, ráadásul aromás, finom. Sok értékes ásványi anyagot tartalmaz, kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas, cink és mangán, foszfor is van benne. A-, B-, C-, és E-vitaminok gazdag forrása. Flavonoid-tartalmának köszönhetően érvédő hatású, csökkenti az infarktus kialakulásának veszélyét. A szájüregben és a húgyutakon fellelhető egyes baktériumok ellen is bevethető a benne lévő baktériumölő proantocianidin miatt. A vizsgálatok során ugyanis azt tapasztalták, hogy ez a vegyület segít megakadályozni, hogy a húgyúti fertőzések leggyakoribb előidézője, az E. coli baktérium hozzátapadjon a hólyag falát borító hámsejtekhez.

A benne lévő nagy mennyiségű fenol antioxidáns hatású, erősíti az immunrendszert, véd a fertőzések ellen, érvédő és sejtregeneráló, méregtelenítő, akadályozza a kőképződést, a gyulladásos és daganatos megbetegedések kialakulását, így kiemelkedő a betegségmegelőző hatása.